Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes buitenland > Madeira

Pico do Arieiro - Pico Ruivo

Aantal kilometers: 13,6

Hoogtemeters: ca. 1.380
Tijdsduur: 6-7 uur


Bovenstaande gegevens zijn op basis van heen en terug.


Startpunt:

Parque Pico do Arieiro, ca. 700 meter vóór de kleine parkeerplaats bij het restaurant bij de top (waar je slechts kort mag parkeren).


Koningsroute: Pico to Pico

Deze wandeling voert je over de hoogste toppen van het eiland. Wij wilden de zonsopkomst meemaken en stapten die dag net op tijd om 7:00 uur uit de auto. Verwacht niet dat je als enige op zo’n vroeg tijdstip op de berg bent. De parkeerplaats is dan vaak al nagenoeg vol, velen zijn dan al onderweg om een fraai plekje te vinden voor mooie kiekjes te schieten.
Vanaf de parkeerplaats op 1690 meter loop je omhoog naar Pico do Arieiro, 1818 meter. Over prachtig aangelegde paden en trappen dalen we af in een prachtige bergomgeving, om vervolgens weer te klimmen naar Pico Ruivo, met 1862 meter de hoogste top van Madeira. Onderweg loop je door enkele tunnels en kun je op sommige plekken genieten van de bloemenpracht. Wij liepen heen en terug, waren  zo’n 7 uur onderweg en hadden ruim 1700 meter stijgen en dalen op het klokje staan. Veel wandelaars kiezen er voor om deze wandeling via een organisatie te boeken, waarbij je alleen maar de heenweg loopt en dan met de bus weer wordt opgepikt. Ook staan er veel taxi’s onderaan het eindpunt om enkele-reis wandelaars terug te brengen naar de parkeerplaats bij Pico do Arieiro.


Deze wandeling staat beschreven in onderstaande wandelgidsen:

  
Wandelgids Lanzarote                       Wanderführer Madeira


Terug naar de inhoud