Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud

Benedeneindsepad

Provincie: Utrecht
Plaats: Benschop

Aantal kilometers: 9
Tijdsduur: ca. 2 uur

Wandelen door de Utrechtse Waarden, langs boerenland en weteringen en door een vogelrijk natuurgebied in het Groene Hart.


De wandeling leidt u door een waterrijk natuurgebied met veel soorten vogels en een eeuwenoud cultuurhistorisch agrarisch landschap. Het landschap is sinds de 12e eeuw nauwelijks veranderd en is ontstaan door ontginning via het Cope-systeem. Via afgravingen, uitgezette kavels, weteringen en natuurlijke waterlopen werd het met moerasachtige gebied omgezet in bruikbaar land. Dit agrarische landschap is eveneens een groot leefgebied voor planten en dieren.


Als u dit klompenpad loopt, komt u door het vogelrijke natuurgebied Willeskop. In het voorjaar ziet u allerlei verschillende vogels die hier gaan broeden. De vogels die u in het najaar ziet blijven vaak overwinteren. Al met al is dit gebied een prachtig voorbeeld hoe mens, plant en dier op een harmonieuze manier gebruikmaken van hetzelfde gebied.


De route van dit klompenpad start op het Benedeneind Noordzijde 430A in Benschop. Het Benedeneind is hier de straatnaam voor de lintbebouwing langs het water en ligt buiten het dorp. De straatnaam Benedeneind is ontstaan door het natuurlijke hoogteverschil in Benschop. Het Benedeneind ligt namelijk beduidend lager dan de lintbebouwing van het Boveneind.


Dit pad is tevens een Klompenpad KIDS waar kinderen van alles kunnen doen, ontdekken en beleven tijdens de wandeling. Er is een trekpontje, een uitkijktoren en in de Kidsfolder staan allerlei leuke opdrachten. Deze KIDS route is 4,5 km lang.


Meer informatie over deze route:
https://klompenpaden.nl/klompenpad/benedeneindsepad/


Er is ook een gratis app van alle klompenpaden, waarmee je uitstekend kunt navigeren en die je tijdens de route ook voorziet van interessante wetenswaardigheden.

Terug naar de inhoud