Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes buitenland > Duitsland

Winterwandeling Neuastenberg

Lennetal & Kahler Asten

Aantal kilometers: 10

Hoogtemeters: ca. 300
Tijdsduur: ca. 3 uur


Startpunt:

Postwiese, Neuastenberg


Wandeling door het mooie Lennetal, weg van alle drukte die je op de skipistes rond Winterberg aantreft.

Start van de wandeling is aan de Postwiese in Neuastenberg, waar een klein skigebied ligt. Via Am Gerkenstein volg je een kort stukje van de Rothaarsteig, alvorens de afdaling wordt ingezet naar het Lennetal. Beneden aangekomen stuit je op een kabbelend stroompje, dat het begin is van de rivier de Lenne. 128 km verderop mondt deze rivier uit in de Ruhr.

Over bospaden gaat het omhoog. Bijna boven aangekomen kun je rechts van het wandelpad af, waarbij je tussen een paar rotswandjes doorloopt, alvorens je al klauterend weer terug komt op het gewone pad. Even verderop kom je aan op de Kahler Asten, met 841,9 meter de op twee na hoogste bergtop in het Rothaargebergte.

Op de Kahler Asten bevindt zich de bron van de Lenne, die ons beneden in het dal al een stukje had begeleid. Verderop bevindt zich de Kahler Asten Turm, welke tegen betaling van € 1,00 te beklimmen is. Nadat je 60 treden beklommen hebt, word je beloond met een prachtig uitzicht (tenzij je net zoveel bewolking hebt als wij…).

Via een steil bospad dalen we af en steken de doorgaande weg over. We gaan rechts en komen bij nog een rivierbron, dit keer is het de Odeborn. Terwijl het nog minimale beekje onder ons stroomt, lopen wij verder over het bospad om vervolgens via het vakantiepark weer terug te keren bij de Postwiese.Wandelen in het Sauerland:


Terug naar de inhoud