Wandelroutes in beeld
Ga naar de inhoud
Routes buitenland > Mullerthal (LU)

Mullerthal Trail route 2

Aantal kilometers: 38
Tijdsduur: ca. 14 uur

Startpunt: Basiliek in Echternach


Route 2 van de Mullerthal Trail kan in Echternach gestart worden, maar gestart kan net als bij alle routes ook in de dorpen die aan de route liggen bv. Berdorf, Scheidgen, Consdorf of Müllerthal.

Begint men de wandeling 2 bij het busstation van Echternach in de richting Berdorf (rue Maximilien) dan komt men na een korte klim eerst bij een mooi uitzichtpunt (Trooskneppchen). Een indrukwekkend uitzicht heeft men hier op de stad Echternach en de Willibrord basiliek.

De Mullerthal Trail gaat verder door bossen - en rotsenlandschap naar de Wollefsschlucht – een steile kloof, waarin wolven vroeger een toevluchtoord vonden. Via de Aesbaach (beek) gaat de Mullerthal trail langs Perekop (een grote rots, die te beklimmen is d.m.v. ladders) tot aan Huel Lee (Hohlay). Vroeger werden uit deze holten molenstenen voor de regio gebroken, wat nog duidelijk te herkennen is aan de ronde uitgekapte vormen. Een klein stukje verder komt men bij het amfitheater waar ook de sporen te zien zijn van de uitgehakte molenstenen. Het amfitheater wordt tegenwoordig voor verschillende doeleinden gebruikt.

Vervolgens loopt de Mullerthal Trail door het dorp Berdorf, dat niet alleen bekend is om zijn Berdorfer kaas, maar ook vanwege de bijzondere landschappelijke ligging. Omgeven door de "Berdorfer rotsen" ligt het dorp op een plateau en is een ideaal uitgangspunt voor talrijke wandelingen en verkenningstochten. Verder vindt men er verschillende restauratie mogelijkheden.

Door het idyllische bosgebied Schnellert, en natuurreservaat, gaat het verder naar het dorp Müllerthal, waar vroeger een van de belangrijkste molens van de regio stond. Deze molen wordt gerestaureerd en bezichtiging is mogelijk. De molen herbergt ook een Tourist informatie en een restaurant. Het dorp heeft restauratiemogelijkheden.

De Mullerthal Trail voert verder langs de Zwarte Ernz naar de Schéissendëmpel, een kleine maar zeer schilderachtige waterval, die met zijn houten brug een bekend beeld van de regio Mullerthal – Luxemburgs Klein Zwitserland is.

Vanaf de Schéissendëmpel gaat Route 2 naar het oosten en voert langs de fascinerende rotsformaties Eilebuerg, Goldfralee en Goldkaul. Het is de moeite waard hier wat tijd te nemen om de rotsen wat beter te bekijken. Vlak voor Consdorf komt de Mullerthal Trail uit op een parkeerplaats voor wandelaars, waar vlakbij de Consdorfer Mühle. Het dorp Consdorf heeft restauratie mogelijkheden.

De Mullerthal Trail gaat verder door bos- en rotslandschap naar een van de spectaculairste rotsspleten van de regio: Kuelscheier. Het wandelpad verloopt door deze spleet die erg smal en donker is. Het meenemen van een zaklamp wordt dringend aanbevolen. Voor wie het gaan door de rotsspleet te avontuurlijk of gewoon te benauwd is, kan ook om de rots heen wandelen.

Rondom Consdorf loopt de Mullerthal Trail door een prachtig stuk landschap, waarin er een afwisseling is van bos, rotsen en landerijen. Daarna gaat de route door het dorp Scheidgen tenslotte en terug naar Echternach. Scheidgen en Echternach heeft restauratie mogelijkheden.

Terug naar de inhoud